Mennyi egy klímaberendezés élettartama?

Egy klíma, illetve egy jó klíma élettartama akár 15-20 év is lehet, azonban csak akkor, ha egyrészt olyan készüléket veszünk, ami képes erre, másrészt azért nekünk is kell tenni azért, hogy ne menjen tönkre, mégpedig karbantartással.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mennyi egy klímaberendezés élettartama? Mennyi egy klímaberendezés élettartama?

Meddig "él" egy klíma?

Nyilván nem akarunk élettelen használati berendezéseket megszemélyesíteni, azonban szinte van összefüggés. Ugyanis az otthonunkban használt készülékeknek is van egy bizonyos élettartamuk, és bizony nem mindegy, hogy az körülbelül mégis mennyi lesz. Még egy kávé, vagy teafőzőnél az ember lenyeli, hogy pár évente cserélni kell, azonban a nagyobb háztartási gépekre ez már nem igaz, főleg nem egy klímára. 

Átlagosan egy jó klíma élettartama 15-20 évre van becsülve, de sajnos nem kevés klíma szerepel a kínálatban, melyek tapasztalataink szerint akár 2 év alatt tönkremehetnek. Azonban érdemes körültekintően választani, mert sajnos nem minden klíma élettartama éri el azt az elvárható átlagot, melyre számítunk, mikor gyanútlanul  megvesszük. Miért van ez így? Mitől függ egy klíma élettartama és vajon elég az, ha azt vesszük meg, amire az van írva, hogy évekig klíma lesz?

Mitől függ, hogy mennyi a klíma élettartama?

Rengetegféle klíma létezik már, különféle felszereltséggel, az árakról nem is beszélve. Ugyanis az egészen olcsó készülékektől a legdrágábbakig nagy választék áll a rendelkezésünkre. A piacon megtalálhatók az egészen egyszerű alapmodellek, de már wifivel és más funkciókkal szerelt klímákat is találhatunk. Hogyan válasszunk mégis ekkora válaszékból?

Amit biztosan ne válasszunk, azok a noname klímák, melyek a legolcsóbbak. Ezek a készülékek nem megbízhatók, meghibásodás esetén javításuk körülményes és általában lehetetlen. Ezt általában arányosan jelzi az is, hogy ezekre a klímákra többnyire nem adnak, csak 1-2 év garanciát. Egy minőségi klímára akár 10 év szavatosságot is vállal a gyártó, mely hűen tükrözi a klíma minőségét.

Mennyi a klíma élettartama?
Klíma garanciával

Drága klímát kell venni?

Ez azt jelenti, hogy csak akkor lesz megbízható klímánk, ha a legdrágábbat vesszük meg? Szerencsére nem! Ugyanis széles anyagi skálán lehet megbízható klímát választani, azonban ez nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. 

Megbízhatóság és garancia

Mint ahogy korábban említettük is, általában a minőségi klímákra minőségi garanciát biztosít a gyártó, melynél több bizonyíték szinte már nem is kellene, ugyanis egyik cég sem a maga ellensége, arra a termékre fog hosszú garanciát vállalni, amelyik már bizonyította, hogy erre alkalmas. Sok olyan cég van, amelyik eddig egészen más típusú termékeket gyártott, ezáltal a márkanév már ismerősen csenghet. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy klímában is otthon vannak.

Mit tehetek én azért, hogy a klíma sokáig jó legyen?

A másik dolog, ami nagyban befolyásolja egy klíma élettartamát, az a rendszeres karbantartás, mely nélkül mi megvehetjük akár a létező legdrágább modellt a piacon, ha nincs lelkiismeretesen ellátva a készülék, akkor beszélhet akár 7 nyelven, maximum 7 nyelvű halált fog halni. Ugyanis a klíma lelke a rendszeres karbantartás és a tisztítás, ha ezt nem adjuk meg neki, akkor fizikálisan lehetetlenné tesszük azt, hogy hosszútávon működőképes legyen.

Ha azt szeretnénk, hogy a klíma sokáig megbízhatóan működjön, akkor rendszeresen sort kell keríteni a karbantartási munkálatokra és a tisztításra. 

Klímakarbantartás
Klíma szereléssel

Kérje szakember véleményét választás előtt!

Összegezve el kell ismernünk, hogy nagyon nehéz eligazodni a klímák világában. könnyen mellé tudunk nyúlni, ha igazán megbízható klímát szeretnénk. Akkor még számításba se vettük azt, hogy az otthonunk igényéhez is igazodnia kell a készüléknek, mely szintén nem egyszerű döntés.

Ha azt szeretné, hogy egy igazán megbízható klímája legyen, mely otthona minden igényét hűen kiszolgálja akár 20 évig is, akkor feltétlen kérje ki szakember véleményét, mielőtt klímát vásárolna. Cégünk ingyenes konzultációval, helyszíni felméréssel támogatja kedves ügyfeleit. A klímát tőlünk is megvásárolhatja, melyet kedvezményes áron garanciálisan telepítünk otthonába, színvonalas kivitelezéssel. 

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás