Inverteres vagy on/off klímát válasszak?

A hagyományos on/off klímák hatalmas energia felvétellel terheli a hálózatot, működése során végig magas az energiaigénye. Ezzel szemben az inverteres klíma végig nagyon alacsony fokozaton működik, mely egy rendkívül kiegyensúlyozott elv.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Inverteres vagy on/off klímát válasszak? Inverteres vagy on/off klímát válasszak?

Inverteres vagy on/off klímát válasszak?

Ahhoz, hogy hűen szemléltessük a két típus közötti különbséget, elsőként a hagyományos on/off klíma működési elvét mutatnánk be. Mint ahogy a nevében is benne van, az on/off klíma be-, és kikapcsol, közben pedig működik. Beállítunk egy adott hőmérsékletet rajta, beindítjuk a készüléket, mely ekkor igyekszik mielőbb elérni az általunk áhított hőmérsékletet. Ez eddig nem hangzik rosszul, mégis mi akkor vele a gond? Nos, lássuk.

A hagyományos klíma bekapcsoláskor nagy mértékű terhet ró az elektromos hálózatra, mely ilyenkor nagyon nagy mennyiségű áramot fordít arra, hogy a klímát meg tudja támogatni. Ez jelentősen terheli a hálózatot, ráadásul ha az anyagiak szemszögéből vizsgáljuk a jelenséget, akkor nem éppen költséghatékony módszer. Arról nem is beszélve, hogy a hirtelen kialakuló hőmérséklet különbség a szervezetünkre is sokk hatást gyakorol, aminek a vége egy csúnya megfázás is lehet és akkor még csak az enyhébb eshetőséggel számoltunk.

Mitől más az inverteres klíma? 

Az inverteres klíma nagyjából a szöges ellentéte a hagyományos on/off klímáknak, hiszen teljesen más elven alapszik a működése. Az inverteres klíma ugyanis úgy van kitalálva és megalkotva, hogy állandóan működjön. Elsőre ez mindenhogyan hangzik, csak biztatóan nem.

Pedig az, ráadásul nem is kis mértékben. Ugyanis az inverteres klíma kompresszora tényleg állandóan működik, ennek köszönhetően azonban annyira kevés energiát használ fel, hogy egy egész napi teljesítménye sem éri el szinte az on/off klíma bekapcsoláskor felvett energia mennyiségét. Emelett azonban van még egy nagy előnye. Beépített szenzorokkal és szabályozókkal van felszerelve, melynek köszönhetően a saját működési sebességét és nyomatékát is képes még tovább csökkenteni, ha azt érzékeli, hogy a hőmérséklet kezdi elérni a kívánt hőmérsékletet. Ezáltal tulajdonképpen az eleve energiatakarékos működését egy okos-technológiának köszönhetően még lejjebb képes mérsékelni. 

Mitől más az inverteres klíma?
Klíma és fűtés?

Mitől függ a klíma teljesítménye?

Mikor a klímát kiválasztjuk, vagy legalábbis elkezdjük ezt a folyamatot, akkor felmerül, hogy mi alapján kalkuláljuk ki a leendő klíma teljesítményét. Adott ugyan egy alapterület és egy belmagasság, de vajon elég csak ezt számításba venni? A válasz nem. Ugyanis több dolog befolyásolhatja azt, hogy a mi otthonunkba mekkora teljesítményű készülék szükséges. Az a legokosabb, ha már ekkor felkeres minket, mert személyes konzultációnk ingyenes, mely során szakszerű tanácsot adunk Önnek. 

Klíma és fűtés?

Hosszú évek óta voltak kísérletek arra, hogy fűtésre alkalmas klímát gyártsanak. Azonban ezek a készülékek kezdetleges technikát alkalmaztak és rengeteget fogyasztottak. Maximum csak fűtés kiegészítésre voltak alkalmasak teljesítményük alapján is. Az inverteres klíma azonban ebből a szempontból is megtörte a jeget, mivel takarékosan képes fűteni, valamit annyira hatékony, hogy önálló fűtésre is alkalmasnak bizonyult.

Megéri klímával fűteni?

Attól függ, milyen szemszögből vizsgáljuk a kérdést. Nyilván ne egy gázszerelőt kérdezzünk meg erről, helyette nézzük inkább a tényeket. Egy elavult gázfűtésnél kevesebbet fogyaszt, viszont egy korszerűsített gázrendszerrel nem veheti még fel a versenyt, ez igaz. Azonban az is igaz, hogy a gázfűtés korszerűsítése, majd a gázszámla, mely ugyanúgy havi rendszerességgel megtisztel bennünket a látogatásával, sokkal többe kerül, mint egy inverteres fűtő klíma felszerelése, és ugyanúgy fogyaszt, azonban már rövidebb távon is jobban jövünk ki anyagilag. 

Az inverteres klíma fűtésre kevesebb energiát fordít, mint egy elavult gázos fűtésrendszer.

Megéri klímával fűteni?
Inverteres klíma szereléssel és garanciával

Inverteres klíma szereléssel és garanciával

Budapest egész területén vállaljuk inverteres klímarendszerek telepítését. Szakembereink sok éves tapasztalattal rendelkeznek, akik munkájára minden esetben kiemelt garanciát vállalunk. Klíma készülékét tőlünk is megvásárolhatja, ebben az esetben 1 teljes év szerelési garanciát adunk a gyári garancia mellé a készülékre, és akár egyéb szerelési kedvezményben részesítjük. Mindezek mellett Önnek nem kell bajlódnia szállítással, de a tárolással sem.

Ez azonban nem minden, ugyanis amennyiben minket tisztel meg bizalmával, abban az esetben a kiemelt garancia mellé ajándékba meglepjük egy ingyenes klímatisztítással is.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás