Mi a split klíma?

A split klímák sokkal gazdaságosabban üzemelnek, hiszen a sok hőt termelő kompresszor a szabad ég alá van felszerelve, így ezt a hőt nem a lakásba juttatja vissza. A beltéri egység ezáltal kisebb, elegánsabb, sőt sokkal halkabb is.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mi a split klíma? Mi a split klíma?

Mi a split klíma?

A hagyományos régebbi típusú klímák egy egységből állnak, mely tartalmazza a kompresszort és minden mást is. Azonban a fejlesztők rájöttek arra, hogy a kompresszor rengeteg hőt termel működés közben, ezt a felfűtött levegőt pedig újra kénytelen a klíma lehűteni, mely újabb hőtermelést generál, ezzel kezdetét veszi egy ördögi kör, mely sosem ér véget és ez bizony a villanyszámlán is érződik.

Ráadásul a klíma kompresszor rendkívül nagy zajjal működik, így több sempont volt, ami miatt erre megoldás kellett, méghozzá olyan, ami minden hátrányát kiküszöböli ennek az egybeépített szerkezetnek. Ha egyben nem jó, akkor szedjük szét, talán így indult az a gondolat, melyből végül megszülettek a split klímák, melyeket úgy fejlesztettek ki, hogy ezeket a hátrányokat levetkőzzék. A split klímákból elérhetők mono split klímák és multi split klímák is. 

Mitől split és miben más?

Azonban mitől split? A split szó az angol nyelvből származik és jelen esetben azt hivatott jelezni, hogy osztott klímáról beszélünk. Az osztott klíma azt jelenti, hogy a klíma kompresszor nem a korábban megszokott helyét foglalja el, hanem a tervezők gondoltak egyet és száműzték. No nem világgá, csak a lakásból, méghozzá ki, a szabad ég alá. Miért jó ez nekünk?

A klíma kompresszor ugyanis -mint ahogy korábban is említettük-, rengeteg hőt termel, mely nem hátrány, ha többé nem a lakást melegíti vissza, hiszen ugyanott lennénk, ahol a part szakad, meg az ember is bele, méghozzá a villanyszámlába, na meg a hőségbe persze.

A split klíma előnyei
A split klíma előnyei

Klíma hang nélkül?

Azonban nem csak takarékossági szempontok miatt jobb ez a megoldás, hiszen azért ne menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy a kompresszor rendkívül hangos és lám, egyszer csak ez a gond is megszűnt, hiszen ezentúl odakint zajoskodik. Így marad nekünk egy beltéri egység, mely kisebb is, csinosabb is és még hangja sincs. 

A split klíma előnyei

Ha még ezek az előnyök nem lennének elegendők, akkor is van itt még mit említeni, hiszen a split klímák rendkívül korszerű szűrőrendszerrel rendelkeznek. Képesek a levegőből a szálló port és egyéb részecskéket, polleneket, szmogot kiszűrni, tehát egyben, ha azt vesszük nem csak klímaként funkcionálnak, de az otthonunk tisztább levegőjét is képesek megteremteni. 

Split klíma, vagy inverteres. Kell választani?

Sokat lehet olvasni az inverteres klímákról, írtunk róla mi is, hiszen ezek a legmodernebb készülékek, melyek töredékét (sem) fogyasztják a régebbi klímáknak. Azonban felmerülhet a kérdés, akkor ugyan mit válasszunk? Split, vagy inverteres klímát? A jó hír az, hogy nem kell választani, hiszen inverteres klímáink készítői erre is gondoltak, sőt. Jóformán a legtöbb inverteres klíma egyben split klíma is.

Az inverteres split klíma csendes, energiatakarékos. Olyannyira gazdaságosan üzemeltethető, hogy még fűteni is lehet vele, mely a korszerű technológiának köszönhetően már nem kerül horror összegekbe. Sőt...

Split klímák telepítése Budapesten
Split klímák telepítése Budapesten

Split klímák telepítése Budapesten

Ha olyan céget keres, aki split klímáját telepíti, akkor nem is kell tovább mennie, hiszen a legjobb helyen jár Akkor is, ha még nem egészen biztos benne, hogy milyen készüléket szeretne, hiszen mi ebben is a segítségére leszünk. 

Ingyenes felméréssel figyelembe vesszük otthona tulajdonságait, az Ön elvárásait, majd ennek megfelelően, az agyagi igényeket is figyelembe véve javaslatot teszünk, hogy mely klímák közül érdemes választania. A klímát meg is vesszük Ön helyett, ha úgy kívánja, majd színvonalas kivitelezéssel felszereljük otthonába. A telepítésre 1 teljes év szerelési garanciát biztosítunk, valamint ezen felül ajándékba adjuk Önnek az első klímatisztítást is! Foglaljon még ma!

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás