Mikor kell karbantartani a klímát?

A klímák karbantartása éppolyan fontos, mint például egy autó szervizelése. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon üzemelni és az egészségünket se veszélyeztesse, évente legalább egy, de inkább két alkalommal javasoljuk a karbantartási munkálatokat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mikor kell karbantartani a klímát? Mikor kell karbantartani a klímát?

Mikor kell karbantartani a klímát?

A klíma karbantartási munkálatai elengedhetetlenek ahhoz, hogy a klímakészülék megbízhatóan üzemeljen. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire fontosak ezek az időnkénti ellenőrző és tisztító beavatkozások, azonban felmerülhet a kérdés, hogy mikor kerítsünk rá sort. Van aki úgy gondolja, ha eljön a nyár, vele a nagy meleg, bekapcsolom a klímát és hogyha nem működik megfelelően, akkor kihívok egy klímaszerelőt. Ez még a jobbik eset, hiszen van, aki maga próbálja meg orvosolni a problémát.

Nyáron kollégáink rendkívül elfoglaltak, hiszen tombol a klímaszezon. Előbb-utóbb biztos eljutnak Önhöz, de több mint valószínű, hogy a forróságban napokat, akár heteket kell rájuk várni. Azt javasoljuk, hogy tavasszal kerítsenek alkalmat a klíma karbantartására, mert ezekben a hónapokban kollégáink még nincsenek annyira leterhelve, így rövid határidővel üzembiztossá a teszik a készüléket. Ha megfogadja tanácsainkat, ahogy beköszönt a meleg, az Ön klímája már használatra kész.

Hogyan zajlik a klíma karbantartása?

A klíma karbantartása többrétű feladat, melynek során szakképzett munkatársaink kellő óvatossággal tisztítják meg a szennyeződésektől magát a klímakészüléket. Mind a kül-, és beltéri egységeket beleértve, alaposan kitisztítják a szűrőrendszert és ki is fertőtlenítik azt. Leellenőrzik a gáz tömörítettségét és ha szükséges, pótolják a hiányzó mennyiséget. Ez egy teljes körű átellenőrzési folyamat, melynek során a készülék összes eleme kitisztításra kerül, hogy a későbbiekben megbízhatóan üzemeljen.

Mint láthatja, több nyomós indokunk van arra, hogy miért hívjon szakembert a karbantartási munkálatokhoz. A klíma egy érzékeny készülék, mely karbantartás hiányában, vagy nem megfelelő kezelés következtében tönkre tud menni.

Mikor kell karbantartani a klímát
Klíma karbantartás

Miért szükséges a karbantartás?

A karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy egyrészt a klímakészülék ne hibásodjon meg, másrészt pedig az egészségünket ne tegye kockára. A klímák szűrőrendszerei a működés során megtelnek porral és egyéb szennyeződésekkel. Átjárhatóságuk csökken, aminek következtében sokkal nagyobb terhelés éri a kompresszort, ami az erőltetett működés következtében akár véglegesen meghibásodhat. A klímában található gáz töltöttségi szintjét is ellenőrizni szükséges, mert ha ennek a tömörítettsége csökken, nagyobb energia felhasználással és szintén a kompresszorra nehezedő nagyobb nyomással, sokkal kevésbé hatékonyan üzemel a klíma és tönkre is mehet.

Mi történhet még, ha nincs rendszeresen karbantartva a klíma? 

Másik fontos dolog, hogy a szűrőrendszerekben veszélyes kórokozók telepedhetnek meg. Miért van ez így? Azért, mert a lakásban van egy állandó kellemes hőmérséklet és egy páratartalom,  melyet felvesznek a szűrők, ezzel rendkívül remek táptalajt biztosítva a kórokozók megjelenésének és szaporodásának. Baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók százai telepedhetnek meg benne, majd  a kedvező életér hatására pedig szaporodásnak indulnak. A klíma beindításakor a légtérbe ürülnek, ezzel kockára teszik egészségünket. Akár A-típusos tüdőgyulladást, vagy légiós betegséget is okozhatnak. Valószínűleg Ön sem szeretné kitenni a családját ilyen betegségeknek!

Klíma karbantartás Budapesten

Munkatársaink magasan képzett szakemberek és több 10 éve dolgoznak a szakmában. Engedéllyel és regisztrációval rendelkező, hivatásos klímaszerelők. Munkájukra - legyen szó bármilyen klímát érintő kérdésről -, minden esetben vállaljuk a garanciát. Budapest összes kerületében, ingyenes kiszállással vállaljuk klímarendszerek karbantartását, szervizelését és beépítési munkálatait is. Ne csússzon le az optimális karbantartási időszakról, kérjen időpontot még ma!

A klímakészülékeket évente legalább egyszer javasolt karbantartani. Ha valaki klímával fűt, még ha eseti jelleggel is teszi azt, legalább kétszeri karbantartás elengedhetetlen! 

Klíma karbantartás
Klíma tisztítás házilag

Klíma tisztítás házilag

Semmiképpen nem javasoljuk a klíma tisztítását házilag, mégpedig több okból kifolyólag. A benne található gáz miatt balesetveszélyes lehet, ráadásul hogyha szakszerűtlenül végezzük akár a tisztítást, akár a gázfeltöltést, amellett, hogy a klíma meghibásodását okozhatjuk, a rá érvényes garancia elvesztését is kockáztatjuk. Mindenképpen kérjen fel egy szakembert erre a feladatra!

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klíma beépítés Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás